Een laatste keer Marten Randa

Op 16 mei 2018 overleed van het ene op het andere moment de schilder Marten Randa. De verf op de kwasten was niet eens helemaal opgedroogd. De naam die hij bij zijn geboorte had meegekregen, was Bert Kiewiet. Bert heeft heel zijn leven als kunstenaar naar de wereld gekeken, maar trad pas later als schilder naar buiten. Onder de naam Marten Randa schilderde hij intense lyrisch abstracte schilderijen, waarin mystieke energie centraal stond. 

Marten was de naam van zijn grootvader die hem als decoratieschilder kleuren leerde mengen, Randa de naam die opdook in de familiestamboom en van oorsprong uit het zuiden komt. De invloed van zijn grootvader in combinatie met de cultuur en het temperament uit het zuiden is terug te zien in het gedurfde gebruik van kleuren in alle schilderijen.

Marten Randa was vanzelfsprekend ook de drijvende kracht achter galerie Marten Randa. Voor de galerie viel plots de motor stil. Deze stilte hebben we gebruikt om alles een plek te geven: niet alleen het overlijden van Bert/Marten, maar ook zijn kunstwerken en de toekomst van de galerie.

We hebben besloten om de galerie te sluiten. En u in november een laatste mogelijkheid te bieden om de schilderijen van Marten Randa te bekijken en aan te schaffen. Volgens Marten Randa was elk kunstwerk bestemd voor een bepaald persoon.

Alle beschikbare kunstwerken van Marten Randa vindt u hier: http://www.martenranda.nl/kunstenaars/marten-randa. Heeft u belangstelling voor een kunstwerk dan kunt u dat via de website kenbaar maken of ons bellen.

Daarnaast nodigen wij u graag uit om de kunstwerken in de galerie te bekijken. U bent welkom op zaterdag 3 november en zondag 11 november van 13.00 – 17.00 uur.

Naast de laatste schilderijen van Marten Randa worden er ook bronzen beelden van Loet van Veen en keramiek van Anneke Harting tentoongesteld.

Hartelijke groet van Rennie en kinderen