Nieuws

Bekijk het archief

 

Om een selectie ( in willekeurige volgorde) van activiteiten die in de loop der jaren hebben plaats gevonden,te bekijken, kunt u rechts boven op "Archief"klikken.

 

De komende activiteiten  voor 2018 staan  gepland  onder "Agenda"

In de eerste week van juli een nieuwe serie schilderijen gemaakt met als titel "Verwonderen". Deze zeer kleurrijke serie kunt u uitgebreid bekijken wanneer u onder "Kunstenaars" Marten Randa aan klikt.

Lees verder
Zomeractie. t/m eind augustus. Nu de eerste serie beurzen weer achter de rug is, concentreren we ons de komende maanden weer op de galerie in Winschoten. Al enkele jaren houden we in deze periode onze “ zomeractie”. We hebben een grote serieschilderijen, beelden en glaswerk die we u voor speciale prijzen kunnen aanbieden. Kom naar de galerie en overtuig u van ons aanbod. De koffie/thee staat voor u klaar. U kunt geheel verblijvend rondkijken in de tuin en in de galerie. Komen de normale openingstijden u niet goed uit, even een telefoontje en we kunnen een afspraak maken op een tijd die u het beste uitkomt.

Lees verder
  Wanneer u " hier "klikt komt u direct op de pagina van de Eindejaarsafronding Voor de tiende de keer de “eindejaarsafronding/veiling”!!! Ook dit jaar hebben we weer een bijzondere collectie kunstwerken, meer dan honderd, kunnen samenstellen, die we u kunnen aanbieden voor speciale prijzen in de “eindejaarsafronding/veiling”. Het zijn allemaal originele kunstwerken. Certificaten van echtheid worden bij gesigneerde stukken geleverd. De meeste stukken komen uit actuele collecties van de kunstenaars. Aan het einde van dit jaar bieden wij u nu de mogelijkheid om achter uw computer deze kunstwerken te bekijken en eventueel te bieden of direct te kopen via de reageerknop op de site. Nieuw dit jaar is dat u de meeste kunstwerken driedimensionaal kunt bekijken d.m.v. een filmpje. Hierdoor krijgt u een nog beter beeld van het object.. Mocht u vragen hebben aarzel niet ons te mailen of te bellen (0597-414140).of 06-54922521 Alle veilingstukken zijn uiteraard ook te zien in de galerie. Door op onderstaande pdf te klikken kunt u de catalogus van de veiling bekijken. 

Lees verder
We hebben deze keer gekozen voor een expositie waarbij we een serie nieuwe werken presenteren van een aantal kunstenaars die al langer verbonden zijn aan de galerie. Daarnaast presenteren we werk van Aaf Pierik, een nieuwe loot aan de rij kunstenaars. “De Verbeelde Stadstuin” heeft de nodige veranderingen ondergaan. Een aantal bomen zijn verwijderd, omdat die te groot werden voor onze tuin en nu is er meer licht en ruimte gekomen, waardoor de beelden nog beter tot hun recht komen. Ieder weekend zijn we op de normale tijden geopend, maar u kunt in deze vakantie periode altijd een afspraak maken op een tijd die u beter uitkomt. Neem gerust even contact met ons op, zodat u dan in alle rust kunt genieten. Hartelijk welkom en de koffie/thee staat voor u klaar. Kunstenaars voor “Nazomeren” Loet van Veen Bronzen beelden Vanaf de start van de galerie werken we samen met de beeldhouwer Loet van Veen. Jaar in jaar uit verrast hij ons met zijn grote maar ook kleine bronzen. In deze expositie hebben we een grote serie kleine bronzen. Reina Ramakers Marmeren beelden In het voorjaar hebben we haar werk al geëxposeerd, maar in deze expositie mag ze niet ontbreken met haar fraaie marmeren beelden. Lilli Cohen Bronzen beelden We werken nu enkele jaren tot volle tevredenheid met Lilli. Haar romantische bronzen beelden brengen u in vervoering, door de in eerste instantie realistische weergave, maar bij nadere observering hebben ze een bijzondere emotionele ontroering. Anky Essink Abstacte schilderijen Met Anky werken we ook al vele jaren. Steeds weer komt ze met nieuwe creaties op paneel, ingetogen kunstwerken. Het kost even tijd om de schoonheid van haar werk te ontdekken. Maar eenmaal die ontdekking gedaan brengt haar werk u in vervoering. Hanneke Emens Abstracte bronzen De beeldentuin zonder werken van Hanneke kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen. Ook nu weer heeft ze een serie prachtige bronzen gemaakt. Ze zullen ook uw tuin sieren! Aaf Pierik Olieverf schilderijen Sinds dit voorjaar presenteren we de werken van Aaf. Bij de eerste kennismaking waren we meteen verkocht. Schitterende schilderijen, waarbij ieder detail zeer verfijnd is uitgewerkt. Haar werk is op panelen gemaakt. Marten Randa Schilderijen Voor deze expositie is een serie nieuwe werken gemaakt. Kleurrijke doeken maar ook meer subtiele mystieke werken. In de Verbeelde Stadstuin staan nieuwe glasfusing objecten van Jannie Slootweg. In de expositie binnen tonen we een grote glascollectie, waarbij de werken van Hanneke Pereboom Richard Price en Bert Grotjohann centraal staan.

Lees verder
Voor vrijkaarten klik op Aalsmeer pdf onder aan dit artikel en print hem uit. Ook dit jaar presenteren we ons weer op deze beurs aan de Westeinderplassen. Wij presenteren op deze beurs: Loet van Veen,Frans en Truus van der Veld, Lilli Cohen en Hanneke Emens met bronzen beelden. Reina Ramakers met marmeren beelden. Judy van Meteren, Aaf Pierik, Anky Essink en Marten Randa met schilderijen. Jannie Slootweg met fusing glaswandobjecten. Kunstbeurs aan de Westeinderplassen: kwaliteit gewaarborgd De Kunstbeurs aan de Westeinderplassen biedt u een overzicht van hedendaagse beeldende kunst. Of het nu gaat om moderne schilderijen, beeldhouwwerken, glaskunst, fotografiekunst, keramiek, sieraden of één van de vele andere kunstvormen: de kwaliteit is overal opvallend. Dit hoge niveau wordt gewaarborgd, doordat een select aantal toonaangevende galeries met de daarbij behorende gerenommeerde kunstenaars is uitgenodigd om aan de kunstbeurs deel te nemen. Openingstijden Vrijdag 2 september 17.00 – 20.00 uur voor genodigden van de deelnemers 20.00 – 23.00 uur voor genodigde leden van Rabobank Regio Schiphol Zaterdag 3 september 11.00 – 22.00 uur 22.00 – 23.00 uur vuurwerkborrel ( entree gratis ) Zondag 4 september 11.00 – 18.00 uur Contact Beurslocatie Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer

Lees verder
Ook dit jaar weer een Zomertuinmarathon georganiseerd door "Het Tuinpad op". Alle tuinliefhebbers verbonden aan "Het tuinpad op" stellen hun tuinen dit weekend weer open voor u. Ook wij als galerie met "De Verbeelde Stadstuin" zijn er bij aangesloten en dus krijgt dit weekend de beeldentuin extra aandacht.De Stichting HET TUINPAD OP-IN NACHBARS GARTEN zet zich al meer dan dertig jaar in om bezienswaardige tuinen, in Groningen, Drenthe en Nord-West Niedersachsen, toegangkelijk te maken voor geinteresseerde tuinliefhebbers. Alle informatie is te vinden op de sites www.hettuinpadop.nl en www.innachbarsgarten.de We hopen u te ontmoeten in onze tuin. De koffie/thee staat voor u klaar.Hartelijk welkom.

Lees verder
Het afgelopen weekend hebben we de beurs in Laren weer gedraaid. Een fantastische beurs. Onder staand nog een overzicht van de kunstenaars die we daar gepresenteerd hebben. Dit jaar staan we voor de vijftiende keer op deze fantastische beurs in Laren. Een bijzondere lokatie. Onder de bomen van de Brink staat de witte tenten,waarom heen, op het grasveld, beelden geplaatst zijn.In alle rust kunt u hier rondwandelen en genieten van de kunstwerken. De toegang is gratis.Klik op onderstaande map "Art Laren " en u kunt een indruk krijgen van de werken van de kunsternaars. Wij als galerie Marten Randa uit Winschoten hopen u te ontmoeten. Voor uitgebreide informatie over de galerie en de kunstenaars zie onze web-site: www.galeriemartenranda.nl Hoofdexposanten : Loet van Veen: bronzen beelden. Judy van Meteren: Dripping-art schilderijen Llli Cohen: bronzen beelden Anky Essink: schilderijen gemengde technieken Marten Randa: acryl schilderijen. Verder presenteren we van onderstaande kunstenaars een aantal kunstwerken uit de galerie collectie: Hanneke Emens: abstracte bronzen beelden. Hanneke Pereboom: gegoten glasobjecten. Frans en Truus van der Veld: bronzen beelden. Marjolein Janzen: bronzen vogelbeelden. Relinde Kattenberg: bronzen beelden. Niklas: site tables. Aaf Pierik: schilderijen. Zie ook onder "agenda"

Lees verder
Sneeuwklokjesroute. De negende Oost-Groninger bloembollenroute! In Winschoten neemt Jannie Bos weer deel aan deze route in haar Wubsbos. De duizenden bloembollen in de tuin, werden door de vele bezoekers van voorgaande jaren zeer gewaardeerd. Ook nu zijn weer veel bollen extra gepoot.Tussen al deze voorjaarspracht staan bronzen beelden van Loet van Veen. Van deze kunstenaar staat ook werk in de beeldentuin van de galerie. Sneeuwklokjeszondagen op 28 februari en op 6 maart, van 11.00 tot 17.00 uur. Onze galerie ligt op loopafstand van Wubsbos. Ook wij zijn deze weekenden open. Voor uitgebreide informatie over deze bloembollenroute zie o.a. www.wubsbos.nl p.s. deze foto is gemaakt op 5 februari 2016 in het Wubsbos.    

Lees verder
De  beurs is donderdag van start gegaan. Onder aan deze pagina een foto impressie, Op deze elfde Wonen & Co mag ook de kunst niet ontbreken. Zolang de beurs gehouden wordt in de Martinihal heeft galerie Marten Randa op de beurs gestaan met kunstwerken uit zijn galerie. De beurs Wonen & Co in Martini Plaza in Groningen 17 t/m 20 maart. Op deze beurs presenteren wij werk van een aantal kunstenaars die vast verbonden zijn aan de galerie. Van de meeste kunstenaars hebben we permanent werken in de galerie. U bent van harte welkom in de galerie en “De Verbeelde Stadstuin” We presenteren de volgende kunstenaars: Relinde Kattenberg, Niklas, Judy van Meteren, Sikko Mulder, Loet van Veen, Tineke Thielemans, Jannie Slootweg, Frans en Truus van der Veld, Reina Ramakers,Lilli Cohen en Marten Randa. Beelden: glas, bron en marmer,Schilderijen: abstract, lyrisch abstract en dripping art, Design site-table. Op de beurs Wonen & Co mag de kunst niet ontbreken. Kunst in uw huis en in de tuin, maakt uw huis af en geeft een eigen accent aan uw interieur.  

Lees verder
Nog steeds winter in "De Verbeelde Stadstuin". Maar ook in de wintertuin krijgen de beelden van Loet van Veen een bijzondere uitstraling, zoals op de foto,"De bevroren ganzen". 

Lees verder
WinterSalon. In de maanden november en december houden we onze WinterSalon.   De afgelopen dag is er hard gewerkt in de Verbeelde Stadstuin, Maar alles staat er weer winterklaar bij. Zie onderstaande foto. Echt winter is dan nog niet, maar in deze tijd van het jaar heeft de Verbeelde Stadstuin toch zijn charme. De schitterende herfstkleuren van de struiken en bomen geven de objecten in de tuin een bijzondere uitstraling. Ik kan het niet verder omschrijving u moet het zelf komen bekijken . Nu de dagen korter worden en de duisternis vroeg invalt geeft de tuin een feeëriek aanblik door de verlichte kunstwerken. In onze herfst tuin hebben we een serie nieuwe glasobjecten van Jannie Slootweg en Hanneke Pereboom geplaatst. Glasobjecten die het hele jaar door in de tuin kunnen blijven staan. Ook hebben we een serie nieuwe bronzen tuinbeelden.o.a. van Loet van Veen, Marjolijn Janzen en Relinde Kattenberg. In de galerie hebben we veel nieuw glaswerk van verschillende kunstenaars. Verder nieuwe schilderijen van Marten Randa en werk van Marloes Wijtsma en Judy van Meteren. Van deze laatste twee kunstenaars presenteren we ook werk Amsterdam. Van alle kunstenaars kunt u uitgebreide informatie vinden op de site. We hopen u te kunnen begroeten in de galerie.  

Lees verder
3 november Dit jaar de tiende editie en ook deze keer weer een succesvolle beurs. Wij waren de eerste galerie die zich inschreef voor deze beurs tien jaar geleden.Door de organisatie is mij gevraagd hoe ik de AAF in Amsterdam tien jaar heb ervaren, wel: Het was in meerdere opzichten spannend: het was een heel nieuw concept in een vernieuwende locatie, schitterende “Westergastfabiek” , die ook nog eens prikkelde het origineel in te richten. Het gaf direct een goed gevoel en dat gevoel is door de fijne mensen, goede organisatie, mooie opstelling van de stands en de uitstekende PR, nooit meer weggegaan. Daarnaast was er een verrassend grote publieke belangstelling van met name jonge mensen. Dat kwam door het laagdrempelig concept. Het was en is een fijn publiek. Galerie Marten Randa heeft veel contacten gelegd en goede verkoop gehad. Tot slot, de ontspannen sfeer van de eerste keer is altijd behouden gebleven. Nu gaan we voor de tiende keer, wel op een nieuwe locatie. Dat is goed, want de Affordable Art Fair moet met behoud van wat goed, altijd iets nieuws blijven brengen. Deelnemende kunstenaars: Beelden: Loet van Veen, Lilli Cohen, Relinde Kattenberg en Alie Kalverda. Glasobjecten: Jannie Slootweg en Richard Price.. Schilderijen: Judy van Meteren, Marloes Wijtsma,Ina Duyn, Marten Randa en Sikko Mulder.  Uitgebreide informatie over de kunstenaars kunt u vinden onder " Agenda "   Hartelijk welkom op de beurs.

Lees verder
Herfsttuinenmarathon van Het Tuinpad Op op 1 en 2  oktober van 10.00 – 17.00 uur. Ook in de herfst heeft de Verbeelde Stadstuin zijn charme.De schitterende herfstkleuren van de struiken en bomen geven de objecten in de tuin een bijzondere uitstraling. Ik kan het niet verder omschrijving u moet het zelf komen bekijken . Hartelijk welkom  In onze herfst tuin hebben we een serie nieuwe glasobjecten van Jannie Slootweg  geplaatst.Een overzicht van haar werk kunt u vinden op onze site wanneer u op haar naam klikt. Glasobjecten die het hele jaar door in de tuin kunnen blijven staan. Ook hebben we een serie nieuwe bronzen tuinbeelden. Op loopafstand van onze galerie bevindt zich de bostuin van Jannie Bos.Ook zeer de moeite waard in de herfst. Er staan ook een aantal beelden vanuit de galerie in haar tuin    Het Tuinpad Op / In Nachbars Garten zet zich in voor het open stellen van bezienswaardige particuliere tuinen en het aandacht vestigen op bijzondere openbare tuinen en parken. De openstelling van particuliere tuinen is in vele Europese landen inmiddels een bekend fenomeen, maar HET TUINPAD OP - IN NACHBARS GARTEN is uniek omdat deze stichting grensoverschrijdend werkzaam is. Tweejaarlijks wordt er een kleurrijke tuinengids uitgegeven. De tweetalige (Nederlands en Duits) gids biedt veel informatie over de tuinen. Er zijn 150 tuinen aangesloten. Nieuwe tuinen worden na aanmelding door een tuinencommissie gekeurd op gastvriendelijkheid, (planten)kennis van de eigenaar, staat van onderhoud en belevingswaarde van de tuin. Na goedkeuring wordt de tuin iedere drie jaar opnieuw bezocht om de kwaliteit (de bezienswaardigheid) van het tuinenbestand op peil te houden. Naast het uitgeven van de tuinengids worden er door de stichting jaarlijks een aantal “tuinenmarathons” georganiseerd. Tijdens een tuinenmarathon kunnen tuinliefhebbers zonder een vooraf gemaakte afspraak een selectie van de tuinen bezoeken. Deze tuinen openen van 10-17 uur de tuinpoorten. De entree is soms gratis, soms wordt een vrije gift op prijs gesteld, of er wordt entree gevraagd. Steeds meer wordt getracht de tuinen een groter deel van het jaar aantrekkelijk te maken en door toepassing van grassen en herfstbloeiers lukt dat ook. Als afsluiting van het tuinseizoen is dit jaar op 1 en 2 oktober de herfsttuinenmarathon, een must voor de tuinliefhebbers zodat ze hun hart nog eenmaal kunnen ophalen. Een lijst met de deelnemende tuinen staat op de website www.hettuinpadop.nl.

Lees verder
Voor gratis kaarten kunt u "Hier" onze laatste "Nieuwsbrief"vinden met alle informatie Voor de vierde keer staan we ook dit jaar weer op de Kunstbeurs aan de westeinderplassen in Aalsmeer.2015. Dit heeft onder andere te maken met een samenwerkingsverband met de organisatie van één van de grootste evenementen die jaarlijks in Aalsmeer gehouden worden. Dit spektakel wordt door tienduizenden bezoekers bezocht en omvat o.a. een verlichte botenshow op de Westeinderplassen en als afsluiting een spetterend vuurwerk. Wij presenteren in stand nr. 2 werken van Loet van Veen ,Lilli Cohen, Jannie Slootweg, Relinde Kattenberg, Marten Randa en Anneke Harting.

Lees verder
Wanneer u klikt op de PDF 61.boek krijgt u het artikel in'Oldambt Nieuws' van deze week te zien.

Lees verder
Bijzonder aanbiedingen in juli en augustus. Kleurenpracht. Klik op de PDF en kunt alle informatie vinden. Er zijn nog een paar schilderijen niet verkocht, vandaar is deze actie verlengd tot 1 oktober. Er is ook papieren versie van deze uitgave beschikbaar. Wanneer u ons een mail stuurt zenden wij u hem gratis toe.

Lees verder
Samenwerking Entourage en Marten Randa Expositie buitenlocatie Galerie Marten Randa Gedurende de zomer hebben we een buitenlocatie in samenwerking met Debora Loning van de Parktuin "Entourage" J. Buiskoolweg 20 9699 TT Vriescheloo (Rhederveld) Tel:(0599)354433 b.g.g:(06)27513661. E-mail: info@ntourage.com. Vriescheloo. Opening 31 mei Kunstobjecten in de prachtige tuin van Debora zijn van Gonny Fournier, Marja Verhuizen, Klaas Kuiper. De kunstenaars: Loet van Veen, Jannie Slootweg, Gonny Fournier, Marja Verhuizen en Gemma en Vincent van Leeuwen exposeren zowel bij Entourage als in galerie Marten Randa. Expositie Parktuin Entourage :Het ‘doek’ is de tuin, met het ‘penseel’ (de groene vingers van eigenaresse en ontwerper van de tuin Debora Loning) ontstaan de vormen en het kleurenpallet. Het eindresultaat is het ‘schilderij’ Parktuin Entourage. Elk jaar weer anders, verrassend, overweldigend, want de natuur mag binnen bepaalde grenzen, haar gang gaan. In het “schilderij” ontdekt u de invloed van de Groningse Slingertuin cq. de Engelse landschapstuin. Het terrein van 18.000 m2 is omzoomd door een ‘windsingel’ bestaande uit bomen, struiken en bloeiende heesters. In de ‘binnenring’ de borders. Er zijn borders op soort, op kleur en “wave” borders. De bloemenweides zijn vooral in mei/juni de blikvanger met fel oranje klaprozen, blauwe korenbloemen, zacht paarse bolderiken, margrietjes en vele andere uitbundig bloeiende éénjarigen. In de vijvertuin treft u een romantische sfeer en de voortuin is voornamelijk aangeplant met “boeren” bloemen. In de kruidentuin, direct naast het kleurrijke buitenhuis, de bostuin en de groentetuin herkent u de invloed van het “impressionisme".

Lees verder
Afgelopen weekend hebben we een goede beurs gehad op Art Laren.De meeste nog niet verkochte werken staan t/m eind juli in de galerie. De selectie bestaat uit:  Een grote serie bronzen van Loet van Veen en verschillende nieuwe beelden van deze gewilde kunstenaar waarmee Galerie Marten Randa al vijftien jaar werkt. Een uilencollectie van bronzen beelden van Marjolijn Janzen; perfect gemaakt en zeer natuur getrouw. Van Lilli Cohen nemen we haar nieuwste bronzen mee. Hierbij staat vooral het gezinsleven centraal. Voor iedereen herkenbare gestileerde beelden Relinde Kattenberg toont deze keer naar de kleine werken ook een aantal grote bronzen beelden. Door goed te kijken geven de kunstwerken haar inspiratiebron prijs. Schilderijen van Anky Essink: degene die vaker de beurs zijn geweest zullen haar werk kennen en waarderen. Ook nu weer zeer poëtische schilderijen. Van Sikko Mulder hebben we een serie nieuwe werken bij ons. Werk rijk aan kleuren dat u meezuigt in zijn fantasie. Van mij zelf neem ik een nieuwe serie schilderijen mee: een regenboog aan kleuren in verschillende formaten. Ook tonen we beeldhouwwerken van Niklas,fusingglas van Jannie Slootweg en een paar bronzen van Jissy Keuenhof. Glass sidetables van mijzelf gemaakt door de methode “gevangen in glas.”  Graag tot ziens in de galerie.

Lees verder
Ook dit jaar staan we weer op ART Laren. Het is voor het veertiende jaar dat we aan deze beurs deelnemen. We verheugen ons nu al weer op deze beurs op de Brink in Laren. De toegang is gratis. Wij presenteren op deze beurs beelden van : Loet van Veen, Lilli cohen, MarjolijnJanzenen Relinde Kattenberg. Schilderijen van Anky essing, Sikko Mulder en Maren Randa. We hopen u te ontmoeten op deze bijzondere lokatie.

Lees verder
Ook dit jaar weer een Voorjaarstuinmarathon georganiseerd door "Het Tuinpad op". Alle tuinliefhebbers verbonden aan "Het tuinpad op" stellen hun tuinen dit weekend weer open voor u. Ook wij als galerie met "De Verbeelde Stadstuin" zijn er bij aangesloten en dus krijgt dit weekend de beeldentuin extra aandacht.De Stichting HET TUINPAD OP-IN NACHBARS GARTEN zet zich al meer dan dertig jaar in om bezienswaardige tuinen, in Groningen, Drenthe en Nord-West Niedersachsen, toegangkelijk te maken voor geinteresseerde tuinliefhebbers. Alle informatie is te vinden op de sites www.hettuinpadop.nl  en www.innachbarsgarten.de We hopen u te ontmoeten in onze tuin. De koffie/thee staat voor u klaar.Hartelijk welkom.

Lees verder
Een filmisch portret van Marten Randa, "Het vangen van emoties" . Wanneer u "Hier" klikt kunt u  de film bekijken". Wanneer u de volledige film wilt zien kunt u op de home pagina in de bovenbalk klikken op "Marten Randa".De film duurt ruim 19 minuten.De filmis bijna 900 keer bekeken. We zijn benieuwd naar uw reacties. Wanneer u een DVD van de film wilt ontvangen kunt u ons een ...

Lees verder