Anneke Harting

Bekijk kunstwerken

Anneke Harting (24 februari 1948)

Al vanaf zeer jonge leeftijd heeft Anneke zich aangetrokken gevoeld tot het oermateriaal klei. Het moet op haar 7e of 8e verjaardag zijn geweest dat een pottenbakker op haar lagere school een demonstratie gaf. Anneke was jarig en mocht daarom naar voren komen. Een fascinatie was geboren!

Na diverse opleidingen op creatief gebied te hebben gevolgd, onder andere aan de Vrije Akademie in Den Haag, heeft zij de 5-jarige vakopleiding voor keramisten aan het Crabeth College in Gouda binnen 3 jaar met een meer dan uitstekend resultaat afgerond.

Al tijdens haar opleiding is zij een geheel eigen weg ingeslagen. Haar sterke verbondenheid met klei vormt samen met haar 2e liefde, de taal, de basis voor monumentale vaasobjecten. De schopschijf is reeds lang verlaten en vervangen door architectuur in klei. Grenzen, opgelegd door het materiaal, worden niet geaccepteerd. Bijna altijd zijn er onverwachte oplossingen. Naast de vaasobjecten maken ook keramische en bronzen sculpturen deel uit van haar werk.